Практикување брутална сила и истегнување на укулеле
Ukulele

Практикување брутална сила и истегнување на укулеле

Учење да се игра лесно и убаво со прстите на укулеле.

Укулеле - Красивый перебор на укулеле / ​​ШколаУкулеле.рф - уроки укулеле/ +табы

Шемата е оваа:

 

4_234123

По првото штипкање, паузираме, како што се гледа од дијаграмот, односно првото штипкање ќе биде точно двојно подолго од останатите, тогаш сите штипки се исти.

Според прстите, подобро е да се игра вака:

Ние го повлекуваме 1-виот низа со прстенест прст ( a ), 2. – со среден прст ( m ), 3тиот – со показалецот ( i ), 4-ти - со палецот ( p ).

Резултатот е: палец ( p ), пауза , среден прст ( m ), показалец ( i ), палец ( p ), прстенот на прстот ( a ), среден прст ( m ), показалец ( i ).

По показалецот на крајот од набројувањето, веднаш без пауза, го повлекуваме првото штипкање од набројувањето, па пауза и сл според шемата. Оние. со циклус, добиваме:

4_234123 4_234123 4_234123 4_234123……….

За слободно да го пуштите ова набројување, треба да запомните кој прст кој конец да го повлечете, тогаш сè ќе излезе!

Веднаш штом ќе се покаже дека играме ритмички и убаво, продолжуваме кон левата рака. Ајде да ги видиме јазичињата:

Практикување брутална сила и истегнување на укулеле

Практикување брутална сила и истегнување на укулеле

 

Паралелните линии се жици на укулеле. Во овој случај, горната линија е првата низа, а долната линија е 1-та низа (на укулеле, спротивното е точно). Бројот е бројот на трепет, каде што 4 е отворена низа (ништо не се стега со левата рака).

Видеото има неколку брзини од најбавно темпо до најбрзо. На крајот од видеото, има бавно темпо циклус за заедничко играње.

Со среќа!🙂

Оставете Одговор