Космички ефекти од Муер
членовите

Космички ефекти од Муер

Пазарот ни нуди огромен асортиман на различни ефекти кои можат да создадат дотогаш непознат звук од инструментот. Некои од нив се слични во нивните способности на синтисајзер, кој може да создаде сосема поинаков звук. Нашата гитара со обичен звук, соодветно избраниот ефект, ќе може буквално да пука во друга просторна димензија. Сега ќе ви претставиме три ефекти од Mooer, благодарение на кои ќе можете да го менувате звукот на вашите гитари. 

Брендот Mooer нема потреба да им се претставува на гитаристите, бидејќи овој производител веќе неколку години ужива воспоставена позиција на пазарот. Производите на овој бренд се карактеризираат со иновативност и еден вид оригиналност. Покрај тоа, тие се многу атрактивни по цена во споредба со многу поскапата конкуренција. Mooer E7 ефектот е еден од оние ефекти кои можат целосно да го променат звукот на вашата гитара. Тоа е всушност полифоничен синтисајзер кој ќе го трансформира звукот на гитарата во електронски синтисајзери, без потреба од монтирање на специјален пикап или модифицирање на инструментот. Името E7 се заснова на седумте претходно поставени поставки што може да се најдат во уредот. Секоја од претходно поставените поставки може да биде независно уредена и зачувана. Поставките имаат разновидни звуци, од звуци на труба или органски звуци, до звуци на синусно бранови или квадратни LFO звуци, има и 8-битни звуци, како и звуци на синтетички подлоги. Секое претходно поставено има независен Arpeggiator, функција за сечење со висока и ниска фреквенција, како и прилагодувања за напад и брзина, овозможувајќи им на гитаристите интуитивно да го контролираат звукот. Овој полифоничен ефект на синтисајзер во мала коцка нуди моќни можности. (3) Mooer ME 7 - YouTube

 

Нашиот втор предлог исто така доаѓа од брендот Mooer и тоа е еден вид гитарска патка која има две главни задачи. Моделот Pitch Step е полифоничен менувач на висина и ефект на хармонизирање. Двата ефекти се вградени во педалот за изразување за најдобра можна контрола на параметрите во реално време. Ефектот има два главни режими: Pitch Shift и Harmony. Во режимот Хармонија се слуша незаситениот (сув) сигнал на инструментот, во режимот Pitch Shift се слуша само обработениот сигнал. Способноста за прилагодување на параметрите на октавата и присуството на три режими на изразување (SUB, UP и S + U) го прават овој ефект разновиден и може да се користи за различни стилови на музика. Бенди, промени во тонот, вибрирачки спуштања или хармонии заситени со октави се само неколку од опциите што ги крие потенцијалот на оваа педала. (3) Mooer Pitch Step - YouTube

 

И третиот предлог што сакаме да ви го претставиме од Mooer е повеќе фокусиран на создавање на соодветна длабочина и мистерија на нашиот звук. Моделот D7 Delay е уникатен ефект со повеќе одложувања и јамка во формат на коцки од Micro Series. Користејќи 7 LED диоди како детерминанта, овој уред има 6 прилагодливи ефекти за одложување (лента, течност, виножито, Galaxy, Mod-Verse, Low-Bit), како и вграден лупер во 7 позиции што може да се користи со секое задоцнување од ефектот. Вградениот лупер има 150 секунди време за снимање и исто така има свој ефект на одложување. Како и другите ефекти на Mooer во серијата, сите 7 позиции на ефекти може правилно да се конфигурираат и зачуваат како претходно поставени. Благодарение на функцијата Tap Tempo, можеме лесно да ја одредиме поделбата на времето, а функцијата „Trail On“ ќе направи секој ефект на одложување да избледи кога ќе се исклучи, обезбедувајќи природен звук. Навистина има на што да работите и вреди да имате таков ефект во вашата колекција. (3) Mooer D7 – YouTube

 

Производите на Mooer добро се појавија меѓу гитаристите главно поради нивниот многу добар квалитет, иновативност и достапност. Производите на овој бренд исто така почнаа се почесто да ги користат професионални гитаристи на кои за малку пари им е потребен добар ефект. Значи, ако не сакате да потрошите многу пари и во исто време сакате да уживате во интересен ефект со добар квалитет, вреди да се заинтересирате за брендот Mooer.  

Оставете Одговор