Табела со акорди за гитара со шест жици
Гитара

Табела со акорди за гитара со шест жици

Комплетна табела за акорд за гитара со XNUMX жици со објаснувања

Презентираната табела со гитарски акорди е многу погодна, бидејќи сите акорди во неа се прикажани на првите шест фрети на таблата. Треба да обрнете внимание на несовпаѓањето помеѓу некои акорди во руски и странски изданија - ова е втората и третата линија од табелата. Акордот втор ред Bb (B flat) во руските изданија се пишува како B. Акордот трет ред B (B) во руските изданија е напишан како H. Седмиот акорд од првиот ред Ama7 е напишан во руските изданија како Amaj7. Сега збор-два за другите два акорда од табелата за гитара со шест жици. Зборуваме за четвртата и петтата колона акорди - тие се означени овде само со знаци - и +. Намалениот седми акорд ни е познат како A dim во табелата со акорди е означен како A -. Зголемената тријада овде е означена со А+ во нашите изданија е напишана како А+5.

Табела со акорди за гитара со шест жициСега некои информации не се за професионалци. Во оваа табела со акорди за гитара, втората линија Bb е иста како A#, така што ако ви требаат акорди A#, користете ја втората линија. Истото може да се каже и за Eb - седмиот ред, Gb - десеттиот ред и Ab дванаесеттиот ред од табелата со акорд. Линија Eb =D#, линија Gb = F# и линија Ab = G#. Прочитајте ја статијата „Како да читате акорди за гитара“ на оваа страница и појасно ќе ја разберете структурата на табелата со акорди.

Оставете Одговор