Избор на дигитално пијано на Бекер
членовите

Избор на дигитално пијано на Бекер

Дигиталните пијана од брендот Becker се на исто ниво со европските производители како Bluthner, Bechstein, Steinway & Sons. Бекерските клавири се одликуваат со својата уникатна конструкција и дизајн, а во различни периоди клучевите на клавирите од брендот Бекер биле допрени од рацете на Лист, Скриабин, Сен-Санс, Чајковски, Рахманинов, Рихтер.

Денес, клавијатурите на Бекер се претставени во широк асортиман на пазарот за музички производи, а секој изведувач, и почетник и професионалец, ќе може да избере модел врз основа на преференциите, трошоците и карактеристиките.

историјата на компанијата

Избор на дигитално пијано на БекерБрендот потекнува од Германија, каде што во 1811 година е роден Јакоб Бекер, производител на пијано, иноватор во својата област и талентиран пронаоѓач. Откако основаше фабрика во Санкт Петербург, Јаков Давидович Бекер стана првиот човек кој го воведе системот Ерара во домашната зграда за пијано, направи адаптација на технологијата од САД за примена на жици на попречен начин.

И покрај фактот дека во текот на долгата историја, бизнисот на Бекер преживеал пожари, револуции и кризи, фабриката продолжила да постои под различни имиња. Значи, добро познатиот „Црвен октомври“ е исто така еден од наследниците на традициите на Јаков Бекер во советскиот период, високо ценет во музичкиот свет надвор од Русија.

Брендот Бекер е алатки од висока класа, непоколеблив квалитет и германски технологии достапни во Русија. Оваа статија го нагласува рангирањето на водечките електронски пијана на брендот, прегледите на презентираните модели, прегледот на квалитетните карактеристики и предностите на пијаното Бекер во однос на конкурентите. Секој музичар ќе може да го избере оптималниот модел на дигитално пијано на Бекер за себе.

Преглед и рејтинг на дигитални пијана од Бекер

Буџетски модели

Меѓу евтиниот сегмент, вреди да се истакне Бекер BSP-102B Дигитален пијано и Дигиталниот пијано Becker BSP-102W . Овие електронски клавири се карактеризираат со буџетска цена, тастатура со 88 копчиња неопходна за учење и беспрекорно свирење, вграден метроном и полифонија со 128 гласови. Двата модели имаат тежина од 18 кг и идентичен сет на карактеристики, кои се разликуваат само во шема на бои.

Избор на дигитално пијано на Бекер

Главни параметри:

 • прилагодување на теренот
 • 8 типа на реверб
 • демо верзии на класици (Баер, Черни)
 • USB, стерео излез, слушалки
 • Димензии 1315 x 337 x 130 mm

Бекер бели дигитални пијана

Нестандардните шеми на бои во дизајнот на музички инструмент не само што го прават внатрешна декорација, туку и имаат корисен ефект врз самиот креативен процес. Зборувајќи за снежно белото тело на електронското пијано, се сеќавам на колор музичкиот систем на AN Scriabin, во кој белата боја се дава на светлиот и радосен С-дур.

Палетата на дигитални пијана на Becker вклучува неколку модели во бела и крем боја. Дигиталниот пијано Becker BAP-72W е опремен со генератор на тонови ROS V.6 Plus, кој го дава звукот што е можно поблиску до акустиката, исто како дрвените копчиња чувствителни на допир. Богатството на креативната мисла на пијанистот го обезбедува полифонијата со 256 гласови и широката колекција на Поштенски марки .

Избор на дигитално пијано на Бекер

Карактеристики:

 • RHA-3W тастатура од најновата генерација
 • Графички LCD дисплеј
 • шум на чекан
 • сите дигитални ефекти (MIDI, MP3, SMF, AMD)
 • 3 педали со функција за полупритискање
 • 50 класични демо снимки
 • слоевитост Поштенски марки _
 • метроном
 • Димензии 1440 x 440 x 895 mm
 • Тежина 59 кг

Дигитално пијано Becker BAP-62W има посебна чувствителност на тастатурата, а имитирањето на дејството на чеканот ќе го направи изведбата не само блиску до акустичниот звук, туку и ќе му овозможи на музичарот целосно да се втурне во креативниот процес. Емоционалниот звук ќе даде 256-глас полифонија и присуството на три класични педали.

Избор на дигитално пијано на Бекер

Карактеристики:

 • 40 стилови на придружба
 • ROS V.6 Plus генератор на тонови
 • Bluetooth аудио/MIDI (5.0)
 • 9 типови реверби
 • Режим на близнак пијано
 • Димензии 1440 x 440 x 885 mm
 • Тежина 51 кг

Бекер црни дигитални пијана

Меѓу класичните црни Бекер електронски пијана, Бекер BAP-50B Дигитален пијано и Бекер BSP-100B Дигиталниот пијано се издвојува. Овие модели имаат тастатура на допир и 189-глас полифонија , но Becker BSP-100B има голем број на предности во однос на помонументалниот Becker BAP-50B. Првиот модел се одликува со мобилност (само 20 kg наспроти 109 kg), како и присуство на технологија за земање примероци од 11 слоеви за секој клуч. Лесната алатка има голем број вредни современи карактеристики:

 • Звучни ефекти Амбиент, рефрен, еквилајзер
 • Гласови 10 кинески инструменти
 • метроном на различни темпо и големини

-Најдобар во однос на цена/квалитет

Дигиталното пијано Becker BDP-82W од слонова коска со LED екран и три класични педали ќе биде најдобриот избор за познавачите на не само функционалните, туку и прекрасните инструменти. Моделот ќе биде одлична аквизиција за почетник и искусен музичар, доаѓа со банкет и музички штанд за музика.

Меѓу класиците, на Бекер BDP-82R дигитален пијано е избалансиран во сите погледи. Како инструмент од средниот ценовен сегмент, ова пијано комбинира компактни димензии, елеганција на формата и основни карактеристики (полифонија, метроном, клупа, слушалки и музички штанд). Опремен со сите три педали и завршен во розово дрво.

Избор на дигитално пијано на Бекер

Почитувани модели

Бекер BAP-72W дигитално пијано во бело и Бекер BAP-62R дигитално пијано во црно. Високата цена на инструментите се должи не само на беспрекорниот дизајн и надворешните параметри, туку и на моќта на квалитетните карактеристики (256-гласна полифонија, функција BrainCare (технологија за опуштање додека свири на пијано базирана на бел шум), најнова генерација RHA-3W тастатура, која темелно имитира акустичен звук).

Избор на дигитално пијано на Бекер

Како дигиталните пијана се разликуваат од Бекер

 • висококвалитетно дрво
 • Германски традиции со фокус на рускиот потрошувач
 • Максимална близина до акустика

Добрите и лошите страни на дигиталните музички инструменти на Бекер

Наспроти позадината на објективните предности што преовладуваат на производите на брендот, меѓу минусите може да се спомене само цената на алатот, па дури и тогаш не ја надминува цената на светските производители со сличен квалитет.

Разлики и споредба со конкурентите

Уште во почетната фаза од својот развој, работилницата на Џејкоб Бекер имаше напредна поделба на трудот за тоа време, оптимизирајќи го производствениот процес што е можно повеќе. Бекер, исто така, за прв пат создаде меѓунационална дистрибуција на фази на производство во фабрика. Значи, само вработените во германска крв комуницирале со точноста на звукот и механизми , Финците имале интеракција со сеча, а Австријците ја извршиле финалната обработка. Мајсторот на тој начин ги покажа извонредните способности на талентиран лидер, бидејќи таквата иновација стана навистина стратешка.

Ако го споредиме пијаното Бекер со германските производители, тогаш цената на производот ќе стане неоспорна предност, со заеднички еднакви. Во споредба со азиските и американските брендови, дигиталните пијана Becker ги надминуваат повеќето конкурентни компании во однос на приспособувањето на звукот на инструментите што е можно поблиску до акустичната верзија.

Одговори на прашања

Дали производителот Becker има класични кафеави дигитални пијана?

Да, на пример, овој модел е Бекер BAP-50N дигитален пијано

Која е тежината на најлесната алатка на брендот?

Тоа се, на пример, Бекер BSP-100B дигитален пијано (неговата тежина без држач е само 20 кг) и Дигиталниот пијано Becker BSP-102W (тежина – 18 кг).

Коментари од купувачи

Купувачите ги забележуваат предностите на инструментот одличниот целосен акустичен звук на дигиталните пијана Бекер, класичниот елегантен стил во дизајнот на моделите, издржливоста на услугата и удобното користење и за обука и за концертни изведби.

Сумирање

Дигиталните пијана Becker се компромис помеѓу највисокиот квалитет и поволните цени, хармонијата на германските традиции и модерните технологии на рускиот пазар на електронски пијана. Инвестирањето во инструментите на брендот Becker е навистина исплатлива и ветувачка инвестиција во развојот на вашиот музички дар или талентот на вашето дете.

Оставете Одговор