Јамаха гитари – од акустика до електрика
членовите

Јамаха гитари – од акустика до електрика

Јамаха е еден од светските тајкуни кога станува збор за производство на музички инструменти. Во овој асортиман, голем дел од овие инструменти се гитари. Јамаха ги нуди сите можни типови на гитари. Имаме класични, акустични, електро-акустични, електрични, бас гитари и некои од нив. Јамаха ги насочува своите производи до различни музички групи, а исто така има и буџетски инструменти наменети за едукативни цели и многу скапи копии направени за најпребирливите музичари. Главно ќе се фокусираме на оние гитари кои се подостапни и кои и покрај нивната разумна цена се одликуваат со многу добар квалитет на изработка и добар звук.

Акустична гитара 4/4

Ќе започнеме со акустичната гитара и F310, која е многу популарна во последните години. Ова е совршен пример за фактот дека не треба да потрошите многу илјади за да имате инструмент кој звучи добро. Тоа е типична акустична гитара која ќе биде совршена и за придружба на пеење и за свирење соло. Има многу експресивен, звучен акустичен звук што може да им се допадне дури и на многу тешки гитаристи. Поради цената, овој модел се препорачува пред се на гитаристи-почетници и на сите оние кои не сакаат да потрошат многу пари на инструментот на старт. Јамаха F310 - YouTube

Акустична 1/2

JR1 е многу успешна акустична гитара со големина ½, што ја прави совршена за децата на возраст од 6-8 години да почнат да учат. Гитарата се карактеризира со целосен и топол акустичен звук и сензационален квалитет на изработка. Се разбира, овде можеме да размислиме дали класичната гитара, опремена со понежни најлонски жици, не би било подобро детето да почне да учи, но ако нашето дете има изгледи да сака да свири електрична гитара, тогаш овој избор е совршен. оправдано. Јамаха JR1 - YouTube

Електро-акустична гитара

Кога станува збор за електро-акустични гитари, еден од поинтересните предлози на Јамаха е FX 370 C. Тоа е застрашувачка електро-акустична гитара со шест жици со предзасилувач на Јамаха. Страните и задниот дел на инструментот се изработени од махагони, горниот дел од смрека, а прстенот и мостот се од розово дрво. Тоа е електро-акустичен инструмент со одличен звук по многу прифатлива цена. Јамаха FX 370 C - YouTube

Електрична гитара

Целосниот комплет гитари на Јамаха вклучува и електрична гитара со шест жици. Овде, меѓу таквите модели со поприземни цени, Јамаха го нуди моделот Pacifica 120H. Тоа е двоен модел на Pacifici 112, но со фиксиран мост и еднобојно финиш. Телото е стандардно евла, јаворов врат и штица од розово дрво. Има 22 средни џамбо носачи. Од друга страна, два хумбакери на магнети Alnico се одговорни за звукот. Имаме на располагање потенциометар за тон и јачина на звук и прекинувач со три позиции. Гитарата има многу пријатен звук кој во зависност од поставката може да се користи во многу музички жанрови. Јамаха Пацифика 120H

Сумација

Јамаха совршено ја прилагоди својата понуда на потребите на поединечни групи музичари. Без оглед на цената, гитарите на Јамаха се карактеризираат со прецизна завршница и голема повторливост дури и во овој најевтин буџетски сегмент. Затоа, кога купуваме гитара од овој бренд, можеме да бидеме сигурни дека ќе ни служи многу години.

Оставете Одговор