Зошто ви треба избор на гитара
Онлајн часови за гитара

Зошто ви треба избор на гитара

Оваа статија е истовремено и одговор на прашањето „што се свири на гитара наместо на прсти“.

Што е посредник

Медијаторот за гитара – специјална коска, пластична, метална или пластична плоча како триаголник со заоблени рабови. 

 

        

 

видови на медијатори – чинија и шајка

Разликата помеѓу првите две и онаа на крајната десница е во тоа што првите две треба да се прицврстат со палецот и показалецот, а оној на крајната десница е дизајниран да се носи на палецот.


Зошто ви треба избор на гитара

1) Кога се игра со пик, звукот е многу почист;

2) Медијаторот може многу побрзо да средува;

3) избор на гитара Многупати ги „подобрува“ вашите вештини за свирење гитара - луѓето кои го слушаат вашето свирење без пик и одеднаш го слушаат со пик, искрено се изненадени - колку е различна музиката.

Ова се трите главни причини зошто играњето како пик е поудобно и попријатно. 

НО! Далеку од каква било музика според таблатурата и нотите може да се свири со медијатори, кои се претставени на сликата погоре. Зошто?

Сега се искачив, како и обично, на Интернет - и наидов на страница што обезбедува изнајмување звучна опрема http://prostodj.ru/rent-sound.html. Што мислите, дали ова би ми било нормална опција на пример? Па, да не свирам на мојата евтина гитара и да не правам анализи, туку сè да снимам на добра опрема… Споделете во коментар!

Како да се одржи посредник?


Посредници за нокти (канџи).

Сепак, има и други интересни посредници - посредници за нокти.

Тие изгледаат отприлика вака:

Зошто ви треба избор на гитара Видови берби – Алјаска пик чизми за нокти

 

Особеноста на овие медијатори е тоа што кога ги репродуцирате, нема специфични правила за стегање - тие само треба да се стават на прстите. Во нивното јадро, тие личат на лажни нокти, само што се отстрануваат и се ставаат во слободен режим. 

Патем, треба да се навикнете на нив, првично ќе изгледа дека е незгодно да се игра, а вашите прсти сега и тогаш допираат непотребни жици со посредници. Но, со текот на времето, ќе се навикнете на тоа - и ќе ви стане задоволство да се игра!

Оставете Одговор