Што се бари акорди на гитара
Онлајн часови за гитара

Што се бари акорди на гитара

Што отворени акорди на гитара? Многу е тешко да се постават поради неколку причини. Зошто се толку омразени? 

  1. Поставување баре акорд. Показалецот секогаш треба да го приклешти целиот трепет (или дел од облогот, на пример, 4-5 жици). После еден таков непријатен и необичен клип, обично не звучат сите жици.
  2. Многу е тешко да се држи баре акорд долго, бидејќи четката многу се изморува.
  3. Речиси во сите боречки акорди се вклучени сите 4 прсти, така што ќе треба долго време да се тренираат за прстите брзо да го „најдат своето место“.

Што се бари акорди на гитара

Но, нема излез.. да се предава голи акорди на гитара е задолжително. Многу барови акорди се копии на акордите што ги покривавме претходно, освен што показалецот е додаден на акордот за да се притисне целата треска... Но, има многу песни без барови, па можете да ги научите 🙂 Во многу песни можете да ги избегнете барените акорди, дури и ако постојат, со едноставно купување капо за гитарата - нешто што ја заглавува целата треска.

Оставете Одговор