Како да се стегаат (стават) акорди на гитарата?
Онлајн часови за гитара

Како да се стегаат (стават) акорди на гитарата?

Ова прашање треба да се анализира посебно, бидејќи секој почетник во процесот на учење сигурно ќе го има. Во оваа статија, ќе дадам список со препораки и ќе ве научам како правилно да ги поставите и прицврстите акордите на гитарата.

Веројатно сте ги виделе дијаграмите на акордите и положбата на прстите на таблата кога поставувате акорд - овие дијаграми сами по себе не даваат ништо. Многу често ќе имате проблеми кога се обидувате да свирите акорд.

Два главни проблеми при поставување на акорд:

Затоа сакам да објаснам како правилно да ги стегате акордите за да звучат сите жици и сè да биде во ред 🙂

Поставување акорд

Погледнете како приближно изгледа положбата на прстите на раката (и целата рака) на таблата кога се поставува акорд.

Како да се стегаат (стават) акорди на гитарата?

Ајде веднаш да направиме неколку забелешки за сликата погоре.

It правилно поставување на акорд:

Сега да разгледаме друг случај.

Како да се стегаат (стават) акорди на гитарата?

It погрешно поставување на акорд:

Општо земено, постои две основни правила за тоа како да се стегаат (стават) акорди На гитара. Секогаш треба да се држите до нив и да научите совршено да свирите акорди:

како да свириш гитара со долги нокти

Оставете Одговор