Г акорд на гитара
Акорди за гитара

Г акорд на гитара

Во оваа статија ќе ви кажам како да ставите и стегате Г акорд на гитара за почетници. По правило се учи само по учењето на акордите Am, Dm и E, а толку е вообичаено што се изучува истовремено со акордот C (што топло го препорачувам), бидејќи тие одат еден по друг во 90% од песни (прво G, па FROM). Со учење на акордите Am, Dm, E, C, G, A (шест акорди), ќе можете да свирите огромен број песни на гитара, затоа повелете!

Акордот G не е толку тежок, но сепак тука е потребна одредена вештина - 1-ви, 5-ти и 6-ти жици се стегнати, ќе биде потребно некакво истегнување на прстите.

Прстење на акорд G

Наидов на неколку варијанти на G акордот, но еве ја главната за почетници

   Г акорд на гитара

Кога учев Прво го објаснив вака: треба да стегнете само 1 врвка на 3-то теме – и тоа е тоа. Ова ми беше најлесниот акорд. НО! Силно препорачувам да не ги повторувам моите грешки - и правилно да го држите акордот!

Како да се стави (стега) G акорд

Така Како се свири G акорд на гитара? Ништо комплицирано, навистина.

Нема ништо тешко да се постави Г акорд на гитара. Како и секогаш, погрижете се сите жици да звучат без штракање или други звуци од трета страна.

Оставете Одговор