F7 акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти
Акорди за гитара

F7 акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

Во оваа статија ќе анализираме како да свири и држи F7 акорд на гитара, ќе му ги покажам и прстите. Овој акорд е многу сличен на акордот F, освен што не треба да ја штипкате 4-та низа на 3-тиот рит.

Ф7 акорд на прсти

Ф7 акорд на прсти

Прилично е лесно да се стави ако знаете да ставите шипка 🙂

Како да се стави (стега) акорд F7

Како правилно да го ставите и држите акордот F7?

Ова е ТОЧНА КОПИЈА на акордот F, но (!) не треба со малиот прст да ја штипкате 4-та низа од третиот фрет.

изгледа вака:

F7 акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

Оставете Одговор