C7 акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти
Акорди за гитара

C7 акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

Во оваа статија ќе анализираме како да свириме и држиш акорд c7 на гитара, ќе му ги покажам и прстите. Ова е комплетна копија на акордот C, но сепак треба да ја држите третата низа на третата треска.

Прстење на акорд C7

Bm7 (Hm7) акорди прсти

Не е потешко од акорд C, па научете како да го свирите брзо.

Како да се свири (држи) акорд C7

Кој е вистинскиот начин за ставање и стегање на акордот C7?

Тоа е во суштина акорд C, но со додавање на мал прст на 3-та низа, 3-ти фрет.

изгледа вака:

C7 акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

Едноставен акорд, интересен звук.

Оставете Одговор