Bb акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти
Акорди за гитара

Bb акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

Во оваа статија ќе анализираме како да свири и држи Bb акорд на гитара, ќе му ги покажам и прстите. На некој начин, изгледа како акорд А, но, прво, треба да биде на 3-тиот рит, а исто така треба да ја стегнете првата низа на првиот рит 🙂 Изгледа и како акорд Б.

ББ акорд прсти

ББ акорд прсти

Bb акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

Не е така лесно да се постави, но ако не сте почетник, тогаш нема да ви биде проблем 🙂

Како да се стави (држи) акорд Bb

Како правилно се става и се стега акордот Bb?

Во суштина, ние го држиме акордот А на 3-то отсјај, но го додаваме и показалецот на првата низа од 1-виот трепет.

изгледа вака:

Bb акорд на гитара: како да се стави и стега, прсти

За почетници, акордот може да изгледа комплициран, но за искусните гитаристи е едноставен.

Оставете Одговор